SON YAZILAR

DİZİ KONUSU

DİZİ OYUNCULARI

DİZİ HABERLERİ

24 Kasım 2019 Pazar

Watchmen 1. Sezon İncelemesi

WATCHMEN 1. SEZON İNCELEMESİ 

Ünlü çizgi roman Watchmen, bu yıl HBO ile diziye uyarlandı. Moore ve Gibbons’ın yarattığı çizgi roman, kendi dönemlerinin taşıdığı endişe üzerine kurulu, alternatif evrende geçen bir çizgi romandı. Dolayısıyla da kurulan evrenin etrafında şekillendiği durum Soğuk Savaş ve ABD ile Rusya arasındaki Nükleer Savaş tehdidini hissettiriyordu.

Damon Lindelof’un yarattığı evrende geçecek olan dizi ise merkezine yine bunu alıyor. Çizgi romanı serbest bir şekilde günümüzün Amerika’sına uyarlayan Damon Lindelof, bizzat kendisinin kaleme aldığı ilk bölümde, faşizm ve ırkçılık temalarını Watchmen’e özgü olan bir alternatif evren üzerine oturtuyor.

İlk sezonu henüz tamamlanmamış olan dizinin ilk bölümünün kısa bir incelemesini sizler için hazırladık. İşte beklenen çizgi roman uyarlaması Watchmen’in ilk bölümünün özeti. Tulsa’da, beklenmedik bir dünya izleyenleri karşılıyor. Siyahi ırk, toplumsal yaşamda fazlasıyla aktif bir durumda. Kenti onların sahip olduğu kültür şekillendirmiş.

Polis teşkilatı içerisinde bile yüksek bir oranda temsil edilmekteler. Ancak dizideki bu siyahi kültürün popüler bir hale gelmesi sizi yanılgıya düşürmesin, çünkü ırkçılık hala taze bir durumda. Ayrıca, Rorschach maskeleri takan ırkçı bir grubun, yakın bir geçmişte polislere yönelik saldırılarda bulunduğunu ve bu saldırılarda birçok polisin öldüğü de dizinin ilerleyen süreçlerinde izleyiciye gösteriliyor. Bu yüzden de artık polisler sarı maskeler kullanıyorlar.

Siyahi bir kadının dizinin merkezinde olduğunu görüyoruz, ancak kadın çok da temiz bir kahraman değil. Zaten dizi bütün karakterlerini ortada bir yerlerde bırakıyor. Dizide, iyilerin de kanunsuz davranmakta herhangi bir sakınca görmediği, kötülerin ise süper kahramanları idol olarak benimsediği, birbirinin içine geçmiş bir dünya izleyenlere sunuluyor.

Serinin ilk sezonunun ilk bölümü, kurulan bu alternatif dünyanın pek çok detayına, dünyayı o noktaya getiren tarihsel sürece pek fazla değinmiyor. Sadece tematik olarak bir giriş görevi üstleniyor. 9 bölüm sürecek olan dizinin ilk sezonunun devam bölümlerini, izleyenler büyük bir merak ve ilgiyle bekliyorlar.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Yabancı Dizi Merkezim
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger