SON YAZILAR

DİZİ KONUSU

DİZİ OYUNCULARI

DİZİ HABERLERİ

12 Ekim 2019 Cumartesi

The Watchmen Dizi Konusu


THE WATCHMEN

Alan Moore’un daha önceden de sinemaya uyarlanmış olan bir çizgi roman serisi ‘’The Watchmen’’ dizi olarak izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. The Watchmen dizisi, bu yıl HBO ekranlarında sevenleri ile buluşacak. The Watchmen çizgi romanı, süper kahramanların ortaya çıkması ile birlikte tarihin akışının değiştiği alternatif bir evrende geçiyordu.

Çizgi roman, okurlarını 1985 yılına götürüyordu ve nükleer bir yıkımın meydana gelmesinin an meselesi olduğu bir dünyada süper kahramanların verdiği mücadeleyi anlatıyordu. Soğuk savaşın yarattığı ruhu çok başarılı bir şekilde yansıttığı için büyük övgüler toplayan çizgi roman, çizgi romanların da birer edebi eser olarak kabul görmesine yardımcı olan en önemli eserler arasında yer almaktadır.

Watchmen dizisinin yaratıcısı ise, daha öncesinde Lost gibi başarılı ve dünyaca ünlü dizinin yaratıcıları arasında yer alan Damon Lindelof. Oyuncu kadrosunda ise sinema ve televizyon dünyasında adını duyurmuş, ünlü oyuncular yer alıyor.

HBO’nun dizisi The Watchmen, 2009 yılında beyazperdeyle buluşmuş olan filmin tam aksine, çizgi romanın doğrudan bir uyarlaması olarak karşımıza çıkmayacak. Yerine, Alan Moore’un yaratmış olduğu evrende geçen yeni ve bambaşka bir hikayeyi konu alacak. Damon Lindelof, yaptığı önceki açıklamalarında bu serinin doğrudan bir çizgi roman uyarlaması olmayacağını, süper kahramanların içerisine dahil olduğu Soğuk Savaş hikayesinin devamı niteliğinde yeni bir seri olacağını dile getirmişti.

Günümüzde geçecek olan hikaye, Donald Trump, Theresa May, Vladimir Putin gibi dünyada söz sahibi ve önemli politikacıların izlerini taşıyacak ve çizgi roman serilerinin 80’li yıllar için yaptıklarını, günümüz açısından gerçekleştirecek. Ayrıca Damon Lindelof yaptığı açıklamalarda, izleyicilerin yeni yüzler ve maskeler ile tanışacağını, çizgi romanlardan tanıdığımız karakterlere bazı yeni karakterlerin eşlik edeceğini de söylemişti.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Yabancı Dizi Merkezim
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger