SON YAZILAR

DİZİ KONUSU

DİZİ OYUNCULARI

DİZİ HABERLERİ

9 Ekim 2019 Çarşamba

Chernobyl Yabancı Dizi Konusu

CHERNOBYL


Bütün dünyayı kasıp kavuran ve izleyicilerinden tam not alan Chernobyl dizisi, gerçek bir hikayeyi konu ediniyor. Senaryosu Craig Mazin’in elinden çıkmış olan ve yönetmen koltuğunda Johan Renck’in oturduğu, İngiliz-Amerikan yapımı Chernobyl dizisi, HBO’nun 5 bölümlük mini serisi olarak izleyici karşısına çıktı. Dizi, başarılı oyuncu kadrosu ile izleyiciyi, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük felaketlerden bir tanesiyle yüzleştiriyor.

Felaketin meydana geldiği esnada Sovyetler Birliği’ne bağlı olan, günümüzde ise Ukrayna’nın Pripyat kentine bağlı bulunan Çernobil Nükleer Santrali’nin patlamasını konu edinen dizi, meydana gelen bu tehlikeyi ‘’bu felaket tekrar edebilir’’ düşüncesi ile izleyiciye aktarıyor. Jared Harris (Valery Legasov), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina), Paul Ritter (Anatoly Dyatlov), Jessie Buckley (Lyudmilla Ignatenko), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Adam Nagaitis (Vasily Ignatenko) ve Robert Emms (Leonid Toptunov) gibi dünyaca ünlü oyuncuları kadrosunda barındırıyor.

Konusu; meydana gelen ve bütün dünyayı her anlamda derinden etkileyen Çernobil felaketinden sonra SSCB, olayın araştırılması, bu patlamanın ne sebeple meydana geldiğinin öğrenilmesi amacı ile ülkenin en başarılı ve önde gelen fizikçilerinden bir tanesi olan Valery Legasov’u görevlendirmiştir.

Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile kaza alanını incelemek için giden Valery Legasov, bu felaketin neyden kaynaklı olarak meydana gediğini öğrenmek ve aynı zamanda yaşanan bu korkunç trajedinin boyutlarını kontrol altında tutmak, patlayıcı maddelerin Avrupa’ya yayılmasının önüne geçmek için, bilim insanları ile birlikte oldukça zor bir mücadelenin içine girer.

Bu mini seri, büyük oranda, Nobel ödülü sahibi olan Belaruslu yazar Svetlana Aleksiyeviç’in ‘’Çernobil’den Sesler’’ romanında ele aldığı Pripyat halkının anılarını merkeze almıştır. Dizinin yayınlanmasının ardından, Çernobil felaketi ve olası bir nükleer risk tekrar dünya gündemine oturdu.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Yabancı Dizi Merkezim
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger