SON YAZILAR

DİZİ KONUSU

DİZİ OYUNCULARI

DİZİ HABERLERİ

30 Eylül 2019 Pazartesi

Castle Rock 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi

Castle Rock 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi 


    Antoloji serisi olarak çekimleri yapılan Castel Rock, Stephen King eserlerinde yer alan karakterler ve mekanlar ile çekilmiştir. Geçen sezon 12 Eylül tarihinde final yapmıştır. Bu sezon ise Castle Rock kasabasında meydana gelen garip olaylar anlatılmaya devam ediyor.  Kasabada devam eden garip olayların yanında kasaba hapishanesinde herkesten gizli tutulan ve esrarengiz karakterin tesadüf olarak gardiyan tarafından serbest bırakılarak kasabanın kaosa sürüklemesi ile başlıyor.  Sezon finalinde dizi pek çok soruyu cevapsız bırakarak bize veda etmişti. Hikâyede önemli bir yeri bulunan Avukat Henry sezon boyunca adalet için savaşan bir karakterdir.  Fakat bu karakter pek çok davada adalete ulaşamamaktadır.  Dizinin son bölümünde avukatın büyük jüri karşısında yaptığı konuşma bulunmaktadır.  Aslında bu konuşma ile izleyiciye dizinin 10 bölümlük alt metni verilmeye çalışılmıştır.

  Dizide The Kid adında yer alan karakterin şüpheli davranışları odak noktalardan birini oluşturuyor.  Bu karakter şüpheli davranışları etrafında gelişen bir takım olaylar etrafında felaket ve şiddet oluşmasına neden olmaktadır.  Bu olaylar ise ancak Henry tarafından karakterin kafese geri konmasıyla son buluyor.  Son bölümünde hala Henry ile ilgili bir takım şüpheler devam ediyor.  Bu konuda Henry kim olduğunu sezen Kid 27 yıl boyunca onu içeride tutan gardiyanın sözünü hatırlıyor. Bazen kafesin hangi tarafında olduğunu unut.

   Bu söz aslında dışarıda olanların da en az kendisi gibi tutsak olduğunu ona hatırlatıyor.  Son sahnede Bill karakterinin yüzünde görülen  şeytani gülümseme de bize bunu gösteriyor. Dizi yazarın kitaplarında gördüğümüz temel değerleri ve mekanları ustaca işliyor.  Mekanlarda yaşanan olaylar ve olayların geliştirdiği hikaye en iyi şekilde ve oldukça gerçekçi şekilde veriliyor.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Yabancı Dizi Merkezim
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger