SON YAZILAR

DİZİ KONUSU

DİZİ OYUNCULARI

DİZİ HABERLERİ

6 Kasım 2019 Çarşamba

Mr. Robot 4. Sezon İnceleme


MR. ROBOT 4.SEZON İNCELEME

Bu yıl 4.sezon ile ekranlarla buluşan Mr. Robot ekranlara veda edecek; 4.sezon Mr. Robot’un son sezonu olacak. 4. sezonu ile hala ekranlarda olan dizinin, son sezonu ile ilgili kısa bir incelemeyi sizler için hazırladık. İşte Mr.Robot’un son sezonda takip edeceği konu.

Elliot’ın ilk sezonda sahip olduğu müthiş motivasyonu hatırlayacak olursak, toplumsal bozukluğun temelinde bulunan nedenin para ve nüfuz sahibi insanların ve onların şirketlerinin olduğunu düşünüyor ve bunu yok etmek için elinden gelen bütün çabayı gösteriyordu. Ancak, zenginlerin kurduğu çarkı parçalamak, alt tabakada bulunan zümrenin pek de yararına olmamıştı. Beklenenin tam aksine, kontrolü elinde tutan güç sahibi kimseler, kaostan bir şekilde faydalanmanın yolunu buldu.

İşte Mr.Robot’un dördüncü ve final olan sezonunun hikayesi, Elliot’ın farkına vardığı bu ders ile şekilleniyor. Elliot ve Mr.Robot, hedeflerini artık tek bir adamın üstüne doğrultmuş durumdalar: Whiterose’un. Elliot’ın bu sezondaki nihai hedefi Whiterose’u ve Dark Army’i yok etmek olacak.

Elliot Alderson dünya ekonomisini kelimenin tam anlamıyla çökerten ve kendisine ve ailesine büyük acılar yaşatan kişilerden intikam alma arzusu ile son macerasına başlıyor. Final sezonunun yayınlanan ilk bölümü ile birlikte Elliot’ın bu maceraya atılmak için içerisinde barındırdığı motivasyonu ve mevcut olan toplumsal yapının sağlıksızlığına dair yapılan eleştiriler tekrar gün yüzüne çıkarılıyor. 

Dizinin 4.sezonu, temel hikayenin çok daha karmaşık bir hale gelmesi dolayısıyla, ilk sezonda çok daha fazla ele alınan toplumsal eleştiri yönünü bir nebze daha azalttığını da görüyoruz.

Elliot ve Mr. Robot ikilisi, son sezonda yeniden bir araya geliyorlar ve adeta zamanla yarışmaya başlıyorlar. Son sezonun ilk bölümünün sonunda ise izleyiciyi sürpriz bir isim karşılıyor; Phillip.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Yabancı Dizi Merkezim
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger